03 اسفند 1393 - 10:47
شناسه خبر: 2109
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مدیرکل فائو مطرح کرد
کشاورزی باید تغییر کند
مدیر کل فائو در همایش انجمن های بین المللی در مورد کشاورزی و تغییرات آب و هوایی صحبت کرد. به گفته خوزه گرازیانو داسیلوا، مدیر کل فائو در حال حاضر الگوی غالب در تولیدات محصولات کشاورزی برای چالش های امنیت غذایی جدید قرن 21 مناسب نیست.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، مدیر کل فائو در همایش انجمن های بین المللی در مورد کشاورزی و تغییرات آب و هوایی صحبت کرد. به گفته خوزه گرازیانو داسیلوا، مدیر کل فائو در حال حاضر الگوی غالب در تولیدات محصولات کشاورزی برای چالش های امنیت غذایی جدید قرن 21 مناسب نیست. چرا که در حالی که آمار گرسنگی مزمن در طول دهه گذشته، 100 میلیون نفر کاهش پیدا کرده است اما هنوز هم 805 میلیون نفر، بدون غذای کافی روزگار می گذارند.
او اشاره کرد: افزایش تولید تا زمانی که به گرسنگی پایان دهد، باید در نظر گرفته شود. اما امروز، حتی اگر جهان غذای کافی برای تغذیه همگان تولید کند، گرسنگی مشکلی است که باقی خواهد ماند. از آنجا که تولید مواد غذایی شرط کافی برای امنیت غذایی نیست، پس راه ما در تولید محصولات غذایی دیگر قابل قبول نیست.
داسیلوا گفت: چیزی که ما همچنان از آن استفاده می کنیم، الگوی تولیدی است که نمی تواند از تخریب خاک و از دست دادن تنوع زیستی جلوگیری کند. در صورتی که هردوی این موضوعات به ویژه برای نسل های آینده مهم است و باید بررسی شود. ما نیاز به تغییر پارادایم غذایی داریم. این سیستم جدید باید پایدار، فراگیر و انعطاف پذیر باشد.
*تغییرات آب و هوایی یک خطر واضح و آماده
به گفته مدیر کل فائو، کشاورزی نه تنها در تضمین امنیت غذایی نقش بالقوه و بزرگی دارد بلکه در برابر تغییرات آب و هوایی و در کاهش تولید گازهای گلخانه ای بشر که باعث گرم شدن کره زمین شده اند، مقاومت می کند.
او ادامه داد: «اثرات تغییرات آب و هوایی دیگر یک تهدید قابل پیش بینی نیست، چرا که در حال حاضر یک واقعیت شفاف و درست مقابل چشم ماست.»
داسیلوا تاکید کرد: تغییرات آب و هوایی نه تنها در تولید مواد غذایی، بلکه بر روی در دسترس بودن مواد غذایی و ثبات آن تاثیر می گذارد، در یک اقتصاد وابسته جهانی، تغییرات آب و هوایی باعث می شود بازار جهانی برای محصولات کشاورزی کمتر قابل پیش بینی باشد.
براساس صحبت های مدیرکل فائو، خاک سالم نقش کلیدی بازی می کند. خاک میزبان حداقل یک چهارم از تنوع زیستی در جهان است و نقش مهمی در چرخه کربن ایفا می کند. چرا که خاک در کاهش و انطباق با تغییرات آب و هوایی کمک می کند. سال 2015 توسط مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان سال بین المللی خاک نام گذاری شده است.
*رویکرد جدید
به گفته مدیرکل فائو، یک روش جدید و امیدوار کننده، همان چیزی است که به عنوان «کشاورزی هوشمند آب و هوا» شناخته می شود. در این روش، فعالیت های کشاورزی تنظیم می شود تا بیشتر سازگار و نسبت به فشار های محیطی انعطاف پذیر باشند. در همین حال هم اثرات خود کشاورزی بر محیط زیست هم کاهش پیدا می کند.
منبع: صدای اقتصاد